Ο Ποιητής του Φωτός

2000 περίπου χρόνια μετά την Γέννηση Του Μεσσία και Σωτήρα του κόσμου, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει. Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα, όπως και τότε, λίγοι άνθρωποι θα εντυπωσιάζονταν. Γι’ αυτό και ο ερχομός Του δεν φανερώθηκε στους τυπολάτρες Φαρισαίους , ούτε στους Γραμματείς, αλλά στους απλούς και ταπεινούς βοσκούς με την αγνή καρδιά, έτοιμη να υποδεχτεί τον Βασιλιά της Πλάσης.

Ολόκληρο το μήνυμα της Γέννησης Του Χριστού συνοψίζεται στις παρακάτω λέξεις :

Ταπεινότητα, αγάπη, θυσία. Όπου και να κοιτάξουμε, στην ιστορία της Γέννησής Του αλλά και στα υπόλοιπα 33 χρόνια της ζωής Του, με αποκορύφωμα τον σταυρικό Του θάνατο, θα δούμε επαναλαμβανόμενο το θέμα της ταπεινότητας. Από Θεός, έγινε άνθρωπος για να μας ανακαινίσει , κατέβηκε την σκάλα του ουρανού για να εξυψώσει την ανθρώπινη σάρκα που έκπτωτη, έμενε έξω από τις θύρες του παραδείσου, θρηνούσα για την πτώση της. Αυτός που δημιούργησε την πλάση με μια Του σκέψη, δεν είχε που την κεφαλή κλίνει, από την μέρα που ήρθε στον κόσμο και όλα τα πανδοχεία ήταν γεμάτα, μέχρι την μεγάλη Του Σταυρική θυσία που τον εγκατέλειψαν σχεδόν όλοι οι μαθητές Του, παρόλα τα θαυμαστά σημεία που είχαν ζήσει μαζί Του. Μέσα από την ταπεινότητα , την υπακοή και εν τέλει την αγάπη στον Πατέρα Του, νίκησε τον θάνατο και ξεγέλασε τον  Άδη και έγινε πρακτικό πρότυπο αγώνα και ασφαλής διαδρομή προς την νίκη , για όλους εμάς.

Δεν θα μπορούσε να μην περιβάλλεται με ταπεινότητα και η Αγία Μητέρα Του , η Υπεραγία Θεοτόκος. 15 ετών, έχοντας τον Ιησού στην κοιλιά Της, διέσχισε 145 χιλιόμετρα προκειμένου να συναντήσει την Ελισάβετ , χωρίς να γογγύζει, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο σχέδιο και το θέλημα Του Θεού. Βάζοντας πάντοτε το θέλημά Της σε δεύτερη ή και σε ανύπαρκτη μοίρα, έσβησε τα χρέη της ανυπακοής των πρωτόπλαστων.

Και οι δύο τους αρνήθηκαν τον εαυτό τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν το θέλημα Του Ουράνιου Πατέρα. Έγιναν υπόδειγμα ταπείνωσης και υπέδειξαν την τέλεια αγάπη, η οποία ενέχει θυσία και οδηγεί στην ελευθέρωση του ανθρώπου από την νέκρωση της αμαρτίας.

Ο Χριστός είναι ελευθερία και αγάπη , και δεν θα μπορούσε να κάνει πιο απλή και εύκολη την σωτηρία της ψυχής μας , αρκεί εμείς να γυρίσουμε το βλέμμα μας προς το Φως…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.