Η καρδιά μας είναι εν δυνάμει τόπος κατοικίας του Χριστού

Συνήθως τις γιορτές και λίγο πριν μας αποχαιρετίσει ο παλιός χρόνος, όλοι κάνουμε έναν μικρό απολογισμό και βάζουμε νέους στόχους για την νέα χρονιά. Κάποιοι συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους γύρω μας και νιώθουμε λιγότερο ή περισσότερο καλά με τον εαυτό μας, αισθανόμαστε ότι έχουμε πετύχει σύμφωνα με το κοσμικό φρόνημα. Έχουμε αναλωθεί στην αναζήτηση του καλύτερου gourme φαγητού, την αγορά του πιο ψαγμένου δώρου για να κάνουμε εντύπωση στους αγαπημένους μας, στον στολισμό με τα πιο λαμπερά λαμπιόνια, στο φόρεμα με τα ατέλειωτα στρας και όταν φεύγουν οι γιορτές των Χριστουγέννων νιώθουμε ένα απέραντο κενό , ή σε μερικές περιπτώσεις ένα βάρος, αναλόγως το menu της ημέρας. 

Αυτό συμβαίνει γιατί τα Χριστούγεννα πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν καθόλου την καρδιά μας , η οποία είναι σκληρή όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές που απέτυχε να αναπληρώσει το κενό με τη ζεστασιά της Αγάπης Του Χριστού. Αποτύχαμε να κατανοήσουμε και να βάλουμε μέσα στην καρδιά μας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και γίναμε μέρος της εμπορευματοποίησης της Γέννησης Του Μεσσία, ο οποίος μάλλον μας παρακολουθεί οργισμένος, όπως όταν καθάρισε τον ναό Του Πατέρα Του από τους εμπόρους, που τον είχαν μετατρέψει σε μέρος συναλλαγής.

Στ’ αλήθεια, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να αισθανθείς την ζεστασιά Της Αγάπης Του, μόνο να Τον Αγαπήσεις γι’ αυτό που Είναι και γι’ αυτό που έκανε για σένα – για όλους μας. Ο Χριστός Σταυρώθηκε για να είσαι εσύ ελεύθερος και παρόλα αυτά χτυπά με ευγενικό χτύπο την πόρτα του σπιτιού σου, ρωτώντας σε αν θέλεις να τον υποδεχτείς στο σπιτικό σου, σαν άλλο τυφλό που έπλασε πηλό για να τον απαλλάξει από το σκοτάδι, και τον ρωτά – θέλεις να γίνεις καλά ; Βλέπεις ο Χριστός έχει αρχοντιά, δεν θέλει να εκβιάσει την αγάπη σου, αν ήθελε δεν θα υπήρχε άπιστος άνθρωπος πάνω στην γη, όμως τα κοσμικά φώτα μας αποτρέπουν από το να δούμε το αληθινό φως, σαν άλλοι ιθαγενείς που εντυπωσιάζονται από τα καθρεφτάκια. 

Εύχομαι να φυλάς καθημερινά μια θέση στο οικογενειακό τραπέζι για τον Χριστό και να είναι ο σιωπηλός καλεσμένος στην γιορτή της καρδιά σου – της καρδιάς μας …

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.